Τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι αλλαγές στη φορολόγηση νέων αυτοκινήτων

Οι αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων κυκλοφορούν ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη στο πλαίσιο του διαλόγου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο σύνδεσμος θα καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των άλλων φορεών της αγοράς. Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση τέθηκε το θέμα του αποτελεσματικότερου ελέγχου των παλαιών αυτοκινήτων που δεν περνούν από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ.

«Ο έλεγχος των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων θα μπορούσε να τονώσει την αγορά» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Γιώργος Βασιλάκης. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο ελέγχων της κυκλοφορίας των αυτοκνήτων, καθώς και η φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων. Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου, βάσει της τελικής τιμής τους.

Σημείωσε δε από τις αλλαγές, που τοποθετούνται χρονικά για το Σεπτέμβριο, δεν θα επηρεαστούν οι τιμές των ΙΧ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλάκη, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, στις αρχές της εβδομάδας, προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των νέων ΙΧ, προκειμένου να έχει ως βάση τη λιανική τιμή πώλησής τους και όχι τον κυβισμό τους.

Πηγη: taxheaven.gr

Ενημέρωση, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τρέχουσες εξελίξεις

Aegean-Consultanting-newsletter-unemployment-funding-20240613
Αναστολή λειτουργίας επαγγελματικής εγκατάστασης
aegean-consulting-article-digital-working-card-20240611
Ερωτήσεις - απαντήσεις για την ψηφιακή κάρτα εργασίας
aegean-consulting-article-ex-ceo-tax-20240606
Καμία ευθύνη για Διευθύνοντες Συμβούλους σε φόρους που προκύπτουν μετά την αποχώρηση τους