Τιμολόγια τραπεζών για προμήθειες πιστωτικών καρτών

Είναι πλέον γεγονός ότι οι τράπεζες επιτέλους έχουν αρχίσει και αναρτούν τα τιμολόγια τους στο web banking τους. Αποτελούσε μόνιμο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις και τα λογιστήρια τους επί δεκαετίες. Τα τιμολόγια ποτέ δεν έρχονταν όλα, κάποια που έρχονταν ήταν πάντα με μεγάλη καθυστέρηση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάνουν τις περισσότερες φορές την δαπάνη και να έχουν πρόβλημα με την συγκεντρωτική τιμολογίων τους χωρίς να ευθύνονται οι ίδιες.

Τα τιμολόγια των τραπεζών αφορούν τις προμήθειες που εισπράττουν για την χρήση από τις επιχειρήσεις των τερματικών υποδοχής πιστωτικών καρτών πελατείας τους (POS). Για αυτή την υπηρεσία οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να εκδίδουν τιμολόγια. Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες αναθέτουν την υπηρεσία διαχείρισης σε συνεργαζόμενες εταιρείες που όμως λειτουργούν τις περισσότερες φορές χειρότερα από τις τράπεζες και χωρίς να έχει η επιχείρηση την δυνατότητα επιλογής ή επικοινωνίας.

Προτείνουμε σε όλες τις επιχειρήσεις να μπουν με τους κωδικούς τους στο web banking τους και να εκτυπώσουν και αποστείλουν στο λογιστήριο το σύνολο των τιμολογίων προμηθειών για το όλο το 2023. Επίσης σε μηνιαία βάση πλέον να αποστέλλουν τα τιμολόγια με τα υπόλοιπα τιμολόγια δαπανών.

 

Άρθρο του Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου, Founder – CEO της Aegean Consulting

Το ανωτέρω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις εξειδικευμένες συμβουλές

Ενημέρωση, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τρέχουσες εξελίξεις

Real,Estate,Agent,Talked,About,The,Terms,Of,The,Home
Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα χορήγησης μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες
site-blog
Ασφαλιστικές κατηγορίες ΕΦΚΑ μη μισθωτών – Ποσό σύνταξης για κάθε κάθε κατηγορία
news-img
Αλλαγές στην φορολογία μερισμάτων των λοιπών ναυτιλιακών και ναυλομεσιτικών εταιρειών με τον νόμο 5036 / 2023