Πώς θα συμπληρωθεί η φορολογική δήλωση των επιχειρήσεων – Όλη η εγκύκλιος

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται  -στην καλύτερη περίπτωση- να τεθεί στη διάθεση των επιχειρήσεων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες για πρώτη φορά φέτος θα υποβληθούν με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου. Για πρώτη φορά επίσης, θα χρησιμοποιηθεί το νέο ενιαίο έντυπο.Το μεσημέρι δημοσιεύτηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η εγκύκλιος 1102 με τις αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης των νομικών προσώπων.

Η εγκύκλιος, την οποία υπογράφει η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου, περιέχει αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση όλων των κωδικών του εντύπου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, «κατά την υποβολή με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου της δήλωσης, δεν επιτρέπεται η συμπλήρωση όλων των κωδικών και πινάκων αλλά θα συμπληρώνονται μόνο αυτοί που αφορούν στα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες με βάση την εξής κατηγοριοποίηση»:

1. Νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία
2. Νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με διπλογραφικά βιβλία
3. Νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
4. Νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις με βάση τα Δ.Λ.Π.

Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης ενώ ο φόρος θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την απόφαση με θέμα «Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2014» όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Ενημέρωση, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τρέχουσες εξελίξεις

aegean-consulting-article-digital-working-card-20240611
Ερωτήσεις - απαντήσεις για την ψηφιακή κάρτα εργασίας
aegean-consulting-article-ex-ceo-tax-20240606
Καμία ευθύνη για Διευθύνοντες Συμβούλους σε φόρους που προκύπτουν μετά την αποχώρηση τους
aegean-consulting-article-taxis-arrangement-20240605
Ρύθμιση οφειλών έως 30.000 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ - Σύνταξη με οφειλές στον ΕΦΚΑ