Κτηματολόγιο: Υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Κυκλάδες

Του Δημήτρη Πιπεράκη, Δικηγόρου – Διαχειριστή του δικηγορικού γραφείου “Πιπεράκης Δημήτρης & Συνεργάτες Δικηγόροι” μέλους της Aegean Consulting Group.

Ξεκίνησε ήδη η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Κυκλάδες.

Όπως είναι αυτονόητο εντάσσονται μεταξύ άλλων οι Δήμοι Θήρας, Μυκόνου, Άνδρου, Ανάφης, Κέας, Κύθνου, Μήλου, Αμοργού, Νάξου και Πάρου. Η υποβολή είναι υποχρεωτική, πρέπει να γίνει έως την 05/10/2021 και η παράλειψη αυτής επιφέρει προβλήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων των περιοχών αυτών.

Απαραίτητα δικαιολογητικά, ενδεικτικά είναι:

1. Τίτλος κτήσης (συμβόλαιο αγοραπωλησίας, αποδοχή κληρονομιάς, γονική παροχή, δωρεά, δικαστική απόφαση, παραχωρητήριο κλπ).
2. Πιστοποιητικό μεταγραφής του ως άνω τίτλου κτήσης.
3. Πλήρη ατομικά στοιχεία αιτούντος.
4. Φωτοτυπικό αντίγραφο ταυτότητας / διαβατηρίου.
5. Εκκαθαριστικό και Ε9.
6. Σύγχρονο τοπογραφικό.

Δεδομένου ότι η διαδικασία είναι περίπλοκή και η λανθασμένη υποβολή μπορεί να επιφέρει ουσιώδεις συνέπειες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και κατ’ επέκταση βλάβη στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διατηρεί εμπράγματο δικαίωμα επί αυτού, είναι απαραίτητη η συνδρομή εξειδικευμένου δικηγόρου που θα την εποπτεύσει και θα την ολοκληρώσει.
Στην περίπτωση που δεν έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς, καθώς η εμπειρία μας αναφορικά με το νομικό καθεστώς των ακινήτων και το δίκαιο του κτηματολογίου είναι υψηλή και πολυετής, γεγονός που εγγυάται την από μέρους μας ορθή παροχή νομικών υπηρεσιών στον τομέα αυτόν.

 

Ενημέρωση, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τρέχουσες εξελίξεις

aegean-consulting-article-digital-working-card-20240611
Ερωτήσεις - απαντήσεις για την ψηφιακή κάρτα εργασίας
aegean-consulting-article-ex-ceo-tax-20240606
Καμία ευθύνη για Διευθύνοντες Συμβούλους σε φόρους που προκύπτουν μετά την αποχώρηση τους
aegean-consulting-article-taxis-arrangement-20240605
Ρύθμιση οφειλών έως 30.000 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ - Σύνταξη με οφειλές στον ΕΦΚΑ